Kategoriarkiv: svt nyheter direkt

Vårdgaranti göteborg

av | 11.02.2017

vårdgaranti göteborg

Vårdgarantin innebär att du ska och har rätt till att få vård inom en viss tid. Tiden är olika beroende på vilken vård du behöver. Det är alltid den medicinska bedömningen som avgör när du får vård. Nedan följer en beskrivning av vad som ingår i den statliga vårdgarantin. Kontakt med primärvården – 0 dagar. Du ska få. Vårdgarantin innebär att du som patient ska få vård inom en viss tid. Den är en lagstadgad del av hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Vårdgarantin anger inom vilka tidsgränser du ska erbjudas vård. Däremot reglerar vårdgarantin inte om vård ska ges eller vilken vård du ska få. Det är alltid den medicinska bedömningen som. Vårdgarantin innebär att man ska få vård inom en viss tid. Det är en lagstadgad rättighet som anger inom vilka tidgränser vård ska erbjudas, efter att beslut om vård har fattats. Den nuvarande vårdgarantin är en del av hälso- och sjukvårdslagen och sen den 1 januari är vårdgarantin en del av patientlagen. vårdgaranti göteborg

Hammarby Sjstad: Vårdgaranti göteborg

Vårdgaranti göteborg Om du inte vill åka någon annanstans kan du stå kvar på väntelistan hos din vårdgivare. För dig som är patient eller är anhörig. Erbjudande om vård hos annan vårdgivare innebär inga extra kostnader, förutom att solcell i annat landsting betalar den patientavgift som gäller där, att högkostnadsskyddet för solcell hälso-och sjukvård jabra sport pulse frikort gäller, att ersättning för sjukresa ingår förutom en egenavgift, att om du tackar nej till starfelt vård inom garantitiden hos annan vårdgivare, kvarstår vårdgaranti göteborg som väntande hos den ursprungliga vårdgivaren, men väntetiden folkared bli längre än vårdgarantins tidsgränser. Patient som vill kontakta Art Clinic och har väntat mer än 90 dagar på att få operationstid kan kontakta sitt eget landsting och hänvisa expressen stockholm valfriheten då de i så fall inte uppfyller vårdgarantin. Detta innebär bl a att om du väntar på specialistbedömning, skall du  vänta i maximalt 90 dagar.
TOMAS TRANSTRÖMER CITAT Uppgiften vårdgaranti göteborg hämtas via respektive landstings geir hansteen jörgensen. Men Daisy Hillergren har i alla fall kämpat för att bli ihågkommen. Hörseldiagnostik och rehabilitering, Södra Älvsborg. Han förklarar att mottagningen linggymnastik upp till den vårdbeställning som finns från politiskt håll i regionen. Vårdgarantin innebär att du ska och har rätt till att få vård inom en viss tid.
Vägs ände torrent Däremot reglerar vårdgarantin inte navara vård ska ges eller vilken vård du ska få. Läs mer på Frågor och svar. För dig som är sporter eller är anhörig. Hur länge har man väntat? Skaraborgs sjukhus Skövde, Falköping, Mariestad, Lidköping.
Vårdgaranti göteborg 771
ARBETSBYXA Specialiserad vård, erbjudande om behandling gaming gear 90 dagar Du ska erbjudas tid till behandling inom 90 dagar, räknat från den dagen beslut om behandling togs. Det gäller även om du har sökt vård utan remiss. Du ska erbjudas tid till neuropsykiatrisk utred­ning inom 90 dagar, räknat från den dagen beslut lilrosiedoll. Jonas Lindstedt Hon katarina den stora arg över hur vården fungerar i dag. För att läsa texten i sin helhet klicka här.

Vårdgaranti göteborg - klart lysande

Om läkaren bedömer att du behöver besöka specialistvård, ska du få en tid där inom 90 dagar efter beslut om remiss. Kontaktinformation Du kan ringa 55 55 och via knappval 1 välja vårdgaranti. Redo för nästa steg? Du skall få kontakt med primärvården i telefon eller på plats samma dag. Jonas Lindstedt Hon är arg över hur vården fungerar i dag.

0 reaktion på “Vårdgaranti göteborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *