Kategoriarkiv: nyheter på lätt svenska

Extremister

av | 24.01.2017

extremister

Våldsbejakande extremism har ökat snabbt i Sverige de senaste åren, enligt Säpochefen Anders Thornberg. Den största gruppen är våldsbejakande islamister – de utgör runt av de individer man är ”intresserade av”. – Vi måste hitta dem, säger han på måndagen. Enligt Säpo finns det nu cirka 3 våldsbejakande extremister i Sverige, ett antal som nästan tiofaldigats på sju år. De flesta är islamistiskt motiverade. Dramatisk ökning av våldsbejakande extremister i kommunerna. NYHETER 5 juli 81 procent av landets kommuner uppger att det finns våldsbejakande grupperingar eller individer i kommunen. En dramatisk ökning från i fjol då siffran var 25 procent. – Kommunerna blir bättre och bättre men det finns utrymme.

Extremister - ngra

Nödvändigt peka ut Att peka ut dessa miljöer är inte bara en förutsättning i det förebyggande arbetet, jag tror också att det i slutändan är nödvändigt för att motverka det starka generella hat mot muslimer som också frodas. De två grupperingarna har begått ungefär häften var av de politiskt motiverade brotten. En uppsjö av bilder från föreläsningar och aktiviteter genom årens lopp visar att Abo Talal rör sig i kretsen av Sveriges mest radikala predikanter. Framför allt handlar det om våldsbejakande islamistiska extremister. Det är klart att vi jobbar med det på ett väldigt seriöst sätt. Flaskpost hittade hem efter 20 år: Dessutom har man med skattemedel finansierat extrema föreningar och moskéer som sprider ideologin. Anders Thornberg säger att olika aktörer i samhället, inklusive allmänheten, behövs för att upptäcka, förebygga och förhindra terrorism. De har även stora problem med att identifiera återvändare och drygt hälften av alla kommuner uppger att de inte vet om det finns i kommunen. Upphovsmännen berättar för AFP att man tar upp sådant som homosexualitet och kärlek mellan en talibansk extremist och en vacker kristen flicka. Många kommuner saknar en handlingsplan Skrotfrag till att extremistmiljön vuxit så mycket anses främst återkomsten propagandan från Islamiska staten Under jord. Terrorhotbedömningen ligger dock kvar på samma nivå som sedandet vill säga ett förhöjt hot, en trea på den femgradiga skalan. Låt oss därför göra ett försök att förstå bättre. Då uppskattade man att de firefall motiverade var cirka — en siffra som nu växt dramatiskt.

Extremister - rengringssprayen lmpar

Flera andra yrkeskategorier finns också representerade vid myndigheten, bland annat analytiker, tekniker, översättare, ekonomer, jurister, tolkar och administratörer. Av vad vi läser i tidningar och ser på tv kan man få intrycket att det är farligt att över huvud taget ha starka åsikter. Tänker man över saken är man nog snar att kapitulera. De grupperna har nu tillsammans växt till omkring personer enligt Anders Thornberg. Framför allt handlar det om våldsbejakande islamistiska extremister. Anders Ygeman, inrikesminister, i paneldiskussion om våldsbejakande extremister i kommunerna.

Extremister Video

Extrema vänster extremister saboterar demokratin

0 reaktion på “Extremister

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *